Finska.

Tehrään niinku luvataan


 

Jotta yhteispeli sujuisi hymyssä suin

  • sijoitathan jäteastian helppokulkuiseen paikkaan, lähelle tietä
  • laitathan jäteastiaan vain sinne kuuluvia jätteitä
  • merkitsethän selvästi kaivon kannen paikan
  • harjaathan kaivon kannet näkyviin talviaikana
  • hiekoitathan talviaikaan väylän jäteastialle tai kaivolle
  • pidäthän koirasi kytkettynä, vaikka se olisikin ihan kiltti

Jätehuoltomääräykset ja muutokset tyhjennysväleihin

Jätehuoltomääräykset ohjeistavat kiinteistöjen jätehuoltoa. Määräykset koskevat muun muassa lajittelua ja eri jätejakeiden erilliskeräystä, keräysvälineitä ja tyhjennysvälejä, kimppa-astioiden käyttöä ja kompostointia. Jätehuoltomääräykset muuttuivat viimeksi 1.1.2023.

Voimassa olevat jätehuoltomääräykset löydät Forssan jätelautakunnan kotisivuilta.

Toimialueellamme jokaisen kotitalouden ja vapaa-ajanasunnon on liityttävä järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Voit tehdä sopimuksen suoraan haluamasi jätteenkuljettajan kanssa.

Pientaloasukkaiden ei tarvitse lajitella biojätteitä erikseen, yli viiden asunnon taloyhtiöillä on oltava biojätteelle oma astia. Biojäte on lisäksi erilliskerättävä tai kompostoitava 1.7.2024 alkaen kaikilla vakituisesti asutuilla kiinteistöillä, jotka sijaitsevat Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n jätteenkuljetusalueella. Toimialueellamme muutos koskee Sastamalan keskustan taajama-aluetta.

Tyhjennysvälit

Taajama-alueella sekajäteastian tyhjennysväli on kesäaikana 2 ja talvella 4 viikkoa. Pisin mahdollinen tyhjennysväli on 12 viikkoa, jos biojätteet kerätään erikseen tai kompostoidaan jätehuoltomääräysten mukaisesti. Tyhjennysvälin pidentämistä voit anoa Forssan kaupungin jätelautakunnalta joka on Loimi-Hämeen Jätehuolto Oy:n yhteistoiminta-alueen jätelautakunta.

Mikäli asut yksin, voit saada jäteastiallesi pidennetyn tyhjennysvälin, vaikka et kompostoisi tai erilliskeräisi biojätettä. Sekajäteastian tyhjennysväli on tällöin kesällä 4 ja talvella 8 viikkoa. Tämä ei koske kiinteistöjä, jotka sijaitsevat alueella, jolla biojätteen kompostointi tai erilliskeräys on pakollista 1.7.2024 alkaen.

Haja-asutusalueella sekajäteastian tyhjennysväli on 4 viikkoa ja yksin asuessa 8 viikkoa. Jos kompostoit tai keräät biojätteen erikseen, voit anoa pidennettyä 12 viikon tyhjennysväliä jätelautakunnalta.

Tuulettuvan biojäteastian tyhjennysväli on enintään 4 viikkoa. Muovipakkausten kesäysastioiden tyhjennysväli on enintään 8 viikkoa.

Hakemuksen jäteastian tyhjennysvälin pidentämisestä voit tehdä sähköisellä lomakkeella jätelautakunnan kotisivuilla. Samalla lomakkeella voit tehdä ilmoituksen kompostoinnista.

Finska
Kuljetusliike Finska
p. 010 205 5010
asiakaspalvelu@finska.fi
Sahakatu 1 38200 Sastamala

Päivystys 24 h
(Viemäritukokset)
p. 0500 236 212
Kaukokiito Sastamala
p. 010 205 5011
sastamala@kaukokiito.fi
Kaukokiito